Blog # 5

11 Sep

 

Olvasom a Magyar Nemzetben 2014 szeptember 9.-en Kesz Akos Tamas ” A nyugati vilag egyertelmuen felelos az Ukrajnaban torteno konfliktus kialakulasaert ” cimu cikket.

Na  VEGRE, hogy mar le is merik irni.   Ugy  latszik  tul  sok  elemzo  szerte a vilagban  erre a logikus kovetkeztetesre jutott .

Ehhez szeretnem hozzafuzni, azt a nagyon fontos dolgot, hogy a  “nyugati vilag” , ma a  “nemzetkozi  penzvilagot” jelenti,  mert  egyertelmuen  azt  kepviseli, ( a vasfuggony lebontasa utan az altaluk letrehozott  monopoliumokat,  investment  companykat  letesitik  elonyben,  a sajat  nepeivel es nemzeti  erdekeivel   szemben.)

A GLOBALIZACIOT nem harsogjak tovabb, de ez nem azt jelenti, hogy nem probalkoznak.

A BRICS az  SCO a  CSTO es kozelkeleti orszagok  gazdasagi es katonai tarsulasa ezt a torekvest megallitotta, de kerdes az, hogy  a GLOBALIZMUSRA torekvo hatterhatalom vajon  megelegszik a   fel vilag uralmaval ? ( hiszen a NATO terjeszkedese is egy elore megfontolt strategia volt)  vagy fondorlatos uton , beleviszi  Ukrajnan es a kozelkeleti  tersegekben  torteno  manipulacioin  keresztul  az emberiseget a harmadik  vilaghaboruba, a hegemonikus  vilaguralom  megszerzeseert, aminek a kimeneteleben  csak az  biztos,  hogy emberek millioi fognak elpusztulni.

Erdekesnek talalom azt is,  hogy Bajnai Gordon volt miniszter, a  ( 2005-ben letrehozott )  MERIDIAM  nemzetkozi  invesztment  companyhoz  csatlakozott, mint ‘Ugyvezeto Igazgato ”  viszont  most mar ertem,  hogy miert  allitotta 2014 januar 28.-an a Columbiai ( CGEG ) iskolaban tartott ” Challenge to Democracy and  Rule of Law in Central Europe ” targyu  eloadasaban,  hogy  az  allamnak  a jovoben  nagyon  keves szerepet  kell  hagyni  az orszag iranyitasaban  es   hogy  MINDENT PRIVATIZALNI kell.   Miutan  ugy elemezte  az Orban  kormany  tevekenyseget,  pl. a bankado bevezeteset, a rezsi csokkenteset ,  hogy  bomlaszto  hatasa van  az europai  uniora  nezve, mert  ahogy mondta,  esetleg  mas  orszagok  is  kovethetik a  rossz  peldat,  ezert   ” szerencses  lenne ha  nem valasztanak ujra”   (  MEGVALASZTOTTAK   !! )  vagy  ahogy mint egy  masik  lehetoseget  megemlitette,  hogy  az europai  unionak  kellene  letrehoznia  egy  olyan  szervezetet,  megfelelo  hatalommal  felruhazva,  hogy  az  ilyen kormanyokat  mint  peldaul  magyarorszage,  helyes  iranyba  tereljek.   (  hihetetlen  nem ?   hol  lenne akkor a nemzeti fuggetlenseg ?   es  hol  lenne a demokracia ? ) SEHOL !!!!   ez az orszagok  idegen  kezekbe torteno atjatszasat  jelentene.

Bajnai ur nem vonult vissza a politikatol, csak az alkalomra var  !  –  addig  is   tokeletesiti az uj munkakoreben, hogyan lehet   GLOBALIZALNI  a  vilagot.

Nagyon erdekes az  is, miert  pont holnap szeptember 12.-en akarja  az  USA es  az  Europai Unio az uj  szankciokat  bevezetni az oroszok ellen.

Az SCO  az  evi  csucstalalkozojanak  osszefoglalojat ( terveit, uj tagok felvetelet stb ) szinten  ezen a napon  osszegezi es  az  ott  elhangzottak  nagyon  erzekenyen  erintik  az USA -t. Mert mi van  akkor, ha peldaul allando tagnak felveszik Irant?   vagy  az  SCO es  CSTO  osszekoti  erdekeit ?    A   STOP  tabla mar  ott  van es  megalljt parancsolt a global terjeszkedesnek,  de  ezt a bekat nem tudja a nyugat egykonnyen megemeszteni,   Azzal,  hogy  az oroszokat  gyengitik,  az  SCO-t is gyengiteni probaljak.   A nyugatnak   hegemonia   kell a masik oldalnak , nyugalom.   Az  USA  ket  legyet  probal utni egy csapasra,   kozben tucskot bekat kiabal az ellensegre,  es   ha nem  igaz, amit olyan nagy hevvel allitottak,  mint a ” a ” vegyi fegyverek ”  eseteben  amiert Irakot lebombaztak,  hat legfeljebb azt mondjak, hogy  UPS   tevedtem !.   De kozben milliok elete megy tonkre es    MIERT ?

 

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *